SPOT Advies

Gedragstherapie voor uw kat & konijn

Gedragstherapie voor katten

Gedragsproblemen kunnen bij katten om verschillende redenen ontstaan. Het kan zijn dat de kat zijn omgeving niet voldoet aan zijn natuurlijke en gedragsmatige behoeften. Het kan zijn dat een kat ongewenst gedrag heeft aangeleerd of nooit geleerd heeft met bepaalde dingen om te gaan. Daarnaast spreken mensen en katten ook nog eens verschillende talen.

 

Om plezierig met en naast elkaar te leven is goede communicatie tussen mens en kat beslist noodzakelijk. Dit gaat niet altijd vanzelf. Soms loopt het mis en gaat een kat probleemgedrag vertonen.

 

Als uw kat gedrag vertoont dat u als problematisch ervaart, dan kan ik samen met u de oorzaak van het probleem achterhalen en u helpen het probleemgedrag bij te sturen. Het doel hiermee is dat u uw kat leert begrijpen, dat u inzicht krijgt in waarom uw kat dit gedrag vertoont en dat u leert hoe u dit gedrag in goede banen kunt leiden.

 

Uw kat kan verschillende vormen van ongewenst gedrag vertonen. Met onderstaande (vaak voorkomende) onderwerpen kan ik u helpen. Maar ook als uw kat ongewenst gedrag vertoont dat hier niet wordt genoemd, kunt u uiteraard contact met mij opnemen.

Probleemgedrag bij katten waarbij ik kan helpen:

Gedragsprobleem

Werkwijze en Kosten

GEDRAGSTHERAPIE IS EEN PRAKTISCH EN OPLOSSINGSGERICHT TRAJECT

Gedragstherapie voor katten is de oplossing om gedragsproblemen te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. U krijgt inzicht in het gedrag van uw kat en u ontvangt een plan van aanpak waarmee u zelf aan de slag kunt. Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult van 1,5 uur of 2 uur. Voor de meesten problemen is een gedragsconsult voldoende. Bij meerdere, of complexe, problemen waarbij intensieve begeleiding nodig is, is een extra sconsult vaak noodzakelijk.

Gedragstherapie voor katten is een traject bestaande uit een huisbezoek, gedragsanalyse, behandelplan en nazorg. Kosten hiervoor zijn 70 euro.

Overige mogelijkheden: Telefonische consult of deskundige videobeoordeling; kosten 35 euro.